3D Printen

Zoals bij velen al wel bekend is, maken wij produkten met onze 3D printer, er wordt ons wel vaak gevraagd, van welk matriaal we iets maken, en wat dan is 3D printen precies is.
ik het kort proberen we het u uit te leggen, in de praktijk is het soms best tijdrovend????

3D printen, ook wel Rapid Prototyping of Rapid Manufacturing genoemd, is een vrij nieuwe productietechniek die veel nieuwe mogelijkheden met zich mee brengt. De techniek bestaat al sinds de jaren ’80 maar is sinds 2012 steeds bekender geworden. Door het laag voor laag aanbrengen van materiaal kan bijna iedere vorm worden gemaakt. De techniek ontwikkelt zich razendsnel waardoor het inmiddels mogelijk is om te printen met diverse matrialen.
De 3D printer haalt zijn informatie uit een 3D bestand. Om te kunnen printen is het dus noodzakelijk een 3D bestand te hebben! Het bestand ontwerpen/tekenen wij zelf in een speciaal ontworpen 3D tekenprogamma! Na het ontwerpen moet er een 3D model gemaakt worden van wat er geprint gaat worden.
Dit model wordt in een CAD (Computer Aided Design) bestand opgeslagen.
Daarna wordt er een speciale code gemaakt waarmee de 3D printer het bestand kan lezen
Er wordt gebruikt gemaakt van thermoplastics (3D printer filament) om een 3D object te printen. De printers worden veel gebruikt voor het printen van functionele prototypes, concept modellen en productiehulpmiddelen. Met deze techniek kunt u nauwkeurige details printen met een uitzonderlijk sterkte / gewichtsverhouding.
Het printen wordt gedaan door het 3D filament te smelten en te “extruden” door de nozzle op het print oppervlak. Dual printen maakt het mogelijk om zelfs met 2 kleuren te printen!! Hoelang het printen van een ontwerp duurt is afhankelijk verschillende factoren, oa de grote het ontwerp, en het soort ontwerp.
Zo maakt het 3D printen het dus mogelijk om prachtige voorwerpen te ontwerpen en te maken, een van de mooiste ontwerpen, zijn wel de foto's, een afbeelding in een 3D vorm geprint, bv fotolijstje of een lampenkap, het lijkt in eerste instantie niet zo bijzonder, maar zodra je hem verlicht, zie je iets unieks en persoonlijks. Maar er is zoveel meer mogelijk, wat dacht u van de kleine dingen, u heeft bv al een wat oudere vaatwasser en er breekt een onderdeeltje af, helaas is deze door de leeftijd van de vaatwasser niet meer te bestellen, de kans is groot dat wij hem wel voor u kunnen ontwerpen, en u nog lang plezier kunt hebben van u vaatwasser..dus ook voor kleine onderdelen is het een uitkomst.
twijfelt u over een onderdeel of heeft u een andere vraag..
mail ons gerust info@degeschenkmand.nl of app naar 06-23047827
#3Dprinten #ontwerpen #degeschenkmand #rijssen #ontwikkelen #vooruitgang

3D Print mogelijkheden

3D Print mogelijkheden

0,00

van taarttopper, tot, sleutelhangers, legoblokjes, onderdelen,, pennenbakjes, fotolijstjes lampenka.....